Település

Kövesd Facebook oldalunkat

A DRV Zrt. felkészült a nyári hőségben megnövekedett vízigényre a Balatonnál is

 – A DRV Zrt. felkészülten várja a nyári időszakban jelentősen megnövekvő vízfogyasztást, valamint az idei évben is párakapuk kihelyezésével igyekszik enyhülést nyújtani a hőségben.

 

A vízközmű-társaság felhívja a figyelmet arra, hogy a nagy melegben nemcsak arra kell odafigyelnünk, hogy elegendő vizet fogyasszunk, de érdemes néhány víztakarékossági praktikát is bevetnünk. 

 

A nyári hőségben ivóvízigényünk a többszörösére nő. A megnövekedett vízigény különösen jellemző a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. működési területén, ahol a nyaralóingatlanok nagy száma miatt a nyári hónapokban sokszorosára nő a vizet fogyasztók száma. Míg a Balaton térségében egy átlagos évközi napon 70 ezer m3/nap a kitermelt és felhasznált víz mennyisége, egy nyári napon ez 90 ezer m3/napra nő, egy tartós hőség idején pedig akár 130 ezer m3/nap is lehet.

 

A DRV Zrt. felkészült a következő hetekben várható extra igénybevételre, és a társaság munkatársai mindenkit a rendszeres és bőséges csapvízfogyasztásra buzdítanak.

A csapvíz a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik Magyarországon, minősége jó, és fogyasztása nemcsak egészséges, de a lehető leginkább környezettudatos választás, mindemellett jóval gazdaságosabb is az ásványvizekkel és cukros üdítőkkel szemben” – mondta a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. sajtószóvivője, Lakatos Edina.

 

Hozzátette: az aszályos nyári hónapokban a víztakarékosságra is oda kell figyelnünk. Ha igazán hideg vízre vágyunk, akkor érdemes a csapvizet nem kifolyatni, hanem inkább hűtőszekrényben hűteni. A locsoláshoz használjunk esővizet vagy kútvizet (amennyiben rendelkezünk fúrt magánkúttal), a felfrissülést pedig inkább zuhanyzással, és ne egy teli kád vízzel érjük el.

 

A víziközmű-társaság az elmúlt évekhez hasonlóan idén is párakapukkal segíti a lehűlést, amelyeket idén Balaton környéki fesztiválokon (Balaton Sound, ZamJam, Strand Fesztivál), a balatonfűzfői fövenystrandnál, valamint siófoki köznevelési intézményekben, továbbá sportrendezvényeken, közösségi eseményeken helyeztek, illetve helyeznek majd ki.

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail: kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata