Település

Kövesd Facebook oldalunkat

Öt embert mentettek a vízimentők kedden

A II. fokú viharjelzés ideje alatt a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. július 21-én három esetben öt személynek segítettek partra jutni.

 

A Tihany előtti vízterületen 17 óra 15 perc körül kért segítséget két fürdőző, akik egy sup deszkán sodródtak a szélben. Ugyanekkor a Balatonfenyves előtti vízterületen, a parttól mintegy három kilométerre került bajba a közelgő vihar miatt egy szintén sup-ot használó férfi.

Az egyenruhások mindkét esetben a nyaralók segítségére siettek, és a parton biztonságba helyzeték őket.

Késő délután egy elektromos csónak kormányszerkezetének meghibásodása miatt került szorult helyzetbe két fiatal, akiket a járőrök a Siófok előtti vízterületről szállítottak partra.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nem győzi felhívni a figyelmet arra, hogy a vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

A viharjelzés figyelembe vételével, jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail: kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata