Település

Kövesd Facebook oldalunkat

3 kutyabarát strand a Balaton déli partján, ahová bátran mehettek kedvenceitekkel

A Balaton partján tszámos fizetős és ingyenes strand várja a látogatóit, de ezek közül a legtöbbre bizony nem igazán lehet bevinni kutyát. 

Ha kutyával szeretnétek élvezni a strandolás örömeit, akkor olyan helyre kell menni, ahol négylábú barátainkat is szívesen látják. Három fantasztikus kutyabarát fürdőhelyet ajánlunk most a figyelmetekbe a Balaton déli partjáról.

1. Fonyódi kutyás strand

Fonyód, Balatoni körút, 5213

A Fonyódi Kutyás Fürdőhelyet a kikötőnél kezdődő úton lehet a legkönnyebben gyalogosan megközelíteni.A strandról gyönyörű a kilátás Badacsonyra

Belépődíjak:

Felnőtt: 500 Ft/fő

Diák: 300 Ft/Fő/nap (6 éves korig ingyenes)

Kutya: 500 Ft/eb

A meglehetősen nagy és gondozott zöld területről fantasztikus kilátás nyílik Badacsonyra. A kutyák vízbe jutását több lépcsős lejáró és rámpa segíti. A strandon szemetesek, fák, futópályaként funkcionáló füves rész, WC és stég is található. A Fonyódi Kutyás strand nagyon népszerű az ebtartók körében, többször vannak rendezvények is a területen.

 

Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

A keszthelyi régi déli szabadstrand helyén létesült a kesztehelyi kutyás strand, ahol a tavalyi évtől várják az ebeket és gazdáikat.

A strand egy elkerített területen van, a helyszínen mosdó és büfé is található.   A víz lassan mélyül, de arra érdemes odafigyelni, hogy a  medre kavicsos.

A helyet biciklivel és autóval is könnyen meg lehet közelíteni.  Napijegy: embernek 500 kutyának 300 Ft

 

Balatonföldvári kutyás strand

A fürdőhelyet  a Rákóczi utcán keresztül lehet megközelíteni.  Az autót a Balaton felőli oldalon lévő üres sávon állíthatjuk le. Balatonszárszóról pedig a Jókai utcán át tudunk eljutni a kutyás strandra.

A Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület és Balatonföldvár Város Önkormányzata együttműködve jelölte és alakította ki a Balaton legárnyasabb kutyabarát fürdőhelyét. A fürdőhelyhez tartozó közel 2500 négyzetméteres területen bőven van hely játszani, a rengeteg fa pedig árnyékot nyújt a fürdőzésben elfáradt kutyusoknak.

A víz viszonylag hamar mélyül, de a fürdőhely melletti nádasnak köszönhetően a part közelében sekély marad, így nem csak úszkálni lehet a Balatonban, hanem labdázni, frizbizni, vagy akár kergetőzni is.

A helyszínen kulturált körülmények között élvezhetik a Balatont a kutyák és gazdáik is, amelynek szakmai kialakítását a kutyabarat.hu szakemberei segítették elő.

Az ebek vízbejutását rámpa könnyíti meg, és külön illemhelyet is kialakítottak számukra a terület tisztaságának megőrzése érdekében.

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail: kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata