Település

Kövesd Facebook oldalunkat

Hogyan spóroljunk a balatoni strandokon?

Ha nyár akkor Balaton. Ha Balaton akkor strand. Ha strand akkor millió és egy alkalom arra, hogy sok pénztől megszabadítsanak minket, főleg ha gyerekekkel megyünk.

Egy ugrálóvár ott, egy fagyis itt, egy körhinta amott és hipp-hopp ugrott is jó páz ezres. Kiugrunk egy napra, és úgy tűnik, hogy alig fizetünk valamit, aztán a végén kiderül, hogy legombolták rólunk a jövő heti kosztpénzt.

Mit tehetünk ez ellen? Ha átgondoljuk a nyaralást, legyen akár csak egy napos is, akkor megspórolhatunk valamennyi pénzt. Az alább olvasható öteleteket sok  szülő már biztosan alkalmazta, de bízom benne, hogy azért hasznosak lesznek majd a tippjeim. 

 

 1.Vigyünk magunkkal ételt és italt egy hűtőládában! Egyszerű megoldás talán egy kicsit macerás, de ha úgy gondoljuk, hogy majd bekapunk valamit a parton, számoljunk utána! Egy sajtos- tejfölös lángos 1400-1500 Ft (vagy több), egy üdítő (palackos) 500, és egy négytagú családnál már el is tűnt a parti büfében 8-10 ezer forint, pedig nem is ettünk semmi flancosat. 

 

2.Ha viszünk is magunkkal ellátmányt, arra azért készüljünk fel, hogy a gyerekeknek azért muszáj még ezt azt venni, fagyit, jégkrémet, esetleg sült krumplit. Érdemes megfontolni, hogy fagyit vagy jégkrémet veszünk, és nem árt megnézni, hogy hol, mert az élelmes parti kereskedők, pofátlanul felemelik az amúgy is drága jégkrémek árát, akár a duplájára. Ha okosan válogatunk a kínálatból, például veszünk egy adag sült krumplit a kicsiknek, pizza helyett, máris spóroltunk.

 

3.Térképezzük fel a helyet ahová megyünk! Kérdezzük meg az ismerősöket, nézzünk utána az interneten, hogy milyen ingyenes/fizetős szórakozási lehetőség van, milyen a játszótér, milyen a strand, hol érdemes inni, enni!

 

4. Az ugrálóvárak, körhinták is kiveszik az szülő zsebéből a pénzt. Ha nem szeretnénk erre költeni, kerüljük el ezeket a helyeket, már ha lehet. Ha nem lehet, akkor egyezkedjünk a gyerekkel, hogy például csak egy kört mehet, de utána elmegyünk a játszótérre.

 

5.Az Anyu/Apu vegyük meg! – felkiáltás is gyakran elhangzik, amelyre ha nem a válasz, jön a hiszti, vagy durca (persze tisztelet a kivételnek!). A trükk egyszerű, vigyünk magunkkal valami olcsó apróságot, amit otthonról hoztunk és adjuk oda a gyereknek, kárpótlásként. Vagy vannak azok a gömbök amiből mindenféle kis meglepetést lehet egy százasért kihalászni – gyűrűt, labdát, kisállatot- mi olcsón megússzuk és a gyerek is boldog. 

 

6.Ha tényleg spórolni szeretnénk, akkor pedig olyan strandot válasszunk, ami nem annyira közkedvelt, és nincsenek pénznyelő csapdák.

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail: kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata